December 2023
Mo Tu We Th Fr Sa Su
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 
 

Clasa Viitorului - Echipamente Inovative

În aprilie 2022, pentru cele 42 de instituții din Proiectul „Clasa Viitorului”, este lansat concursul de video „Echipamente Inovative ale Clasei Viitorului”. Astfel timp de câteva săptămâni echipele din fiecare instituție din proiect au fost provocate să pregătească un video despre unul din echipamentele din Clasa Viitorului de la ei din școală.
Concursul constă în crearea unui videoclip, menit să promoveze unul din echipamente, de către elevi. Elevii din IPLT „Gaudeamus” au împărtășit și au descris unul din echipamentele digitale din Clasa Viitorului, utilizate în instituție, Micro:bit.
Micro:bit este un mini-calculator pe care puteți rula linii de cod, îl puteți personaliza și controla pentru a aduce la viață idei, jocuri și aplicații. Este un dispozitiv ce nu necesită experiență în programare, de aceea este ideal pentru elevi, chiar dacă sunt începători sau avansați.
Cu Micro:bit poți crea proiecte distractive, îl poți lua foarte ușor cu tine și personaliza așa cum dorești pentru a pune în practică noi idei. Elevii pot transforma o mulțime de obiecte în unele inteligente, demonstrând creativitatea la maximum și pot găsi noi soluții, aplicând noile tehnologii.
Pe lângă rezultatul final spectaculos, procesul de realizare este unul antrenant și amuzant, lucrându-se atât individual, cât și în echipă. Aceste proiecte îi ajută pe elevi să-și stimuleze imaginația și gândirea și îi pregătesc pentru un viitor care se va baza pe tehnologie în cele mai variate aspecte ale vieții.
Profesoarele Guriță Elena, Zavtur Ludmila și Olari Victoria au participat la crearea videoclipului, oferind ghidarea și suportul elevilor pentru realizarea proiectului, alături de coordonatorul proiectului, directorul adjunct al IPLT „Gaudeamus”, Ponomari Tatiana.
Regie și montare: Cobzac Valeria și Savin Nadejda, clasa 12R-1.#ClasaViitorului.md #ÎnvățămAltfel