Colaborarea dintre școlile din regiunea bazinului Dunării
La aceasta conferință au participat 3 profesori din Republica Moldova: Violeta Cozonac, IP Liceul Teoretic „Ion Creangă”, s. Cuizăuca, r. Rezina, Ludmila Cojocari, IP Liceul Teoretic Gaudeamus, Chișinău și Nicolae Trifan, Colegiul Tehnic, Chișinău.
Exemplele de bune practici și proiectele de sucess care au fost împartășite în cadrul panelului de discuții au avut menirea de a inspira și de a prezenta impactul proiectelor eTwinning asupra elevilor, dar și a școlii. Pentru prima data, în această activitate a fost implicat și un profesor din Republica Moldova, Violeta Cozonac, care a prezentat proiectul „Be the change. Take the Chalenge”, un proiect ecologic cu impact pe termen lung care a fost realizat în colaborare cu profesori din țările bazinului Dunării.
De nelipsit au fost și activitățile de dezvoltare profesională care au avut ca scop dezvoltarea și consolidarea competențelor de colaborare prin intermediul instrumentelor TIC. Acestea au fost organizate diferențiat pe ateliere de lucru în funcție de nivel începător sau avansat al utilizatorilor.
Conferința s-a axat pe facilitarea cooperării transnaționale dintre școlile din bazinul Dunării. Profesori din 12 țari din regiunea Dunării au învățat din experiența împărtășită și împreună au pus la cale un plan de acțiune pentru noul an de învățământ care va începe în septembrie 2019, transmite site-ul UTM.
Astfel scopurile conferinței – familiarizarea cu strategia de colaborare în educație a țărilor din regiunea Dunării; împărtășirea experienței de colaborare în cadrul proiectelor eTwinning și a exemplelor de bune practici; găsirea partenerilor și stabilirea parteneriatelor educaționale prin fondarea proiectelor eTwinning cu țările din regiunea Dunării, s-au materializat în cele 3 noi proiecte eTwinning care au fost lansate la aceasta conferință – VIP, famous people of our countries, My country in your eyes and S.O.S! Save the Blue Planet!