July 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

eTwinning - IPLT "Gaudeamus"

Un proiect eTwinning extraordinar de interesant am lansat în primăvară asta împreună cu colegii din IPLT Instituția Publică Liceul Teoretic "Gaudeamus"
Cu ajutorul platformei, reușim sa avem o comunicare fructuoasa și o colaborare dintre instituțiile de învățământ din comunitatea eTwinning,în cazul dat Turcia și Georgia.
Astăzi elevii din 9G-5 au creat niște broșuri de informare și prezentare a universităților din toate aceste 3 țări implicate în proiect:
  • Recep Tayyip Erdoğan University,Turkey
  • Ivane Javakhishvili Tbilisi State University, Georgia
  • Technical University of Moldova
Folosind nu doar un design atractiv si eficient,dar și combinații de culori si grafice sugestive,elevii au vorbit despre programele, avantajele si beneficiile de a studia în aceste 3 universități.

eTwinning - Ziua Pi

Cu bucurie și creativitate am sărbătorit astăzi Ziua Pi împreună cu elevii noștri!
Într-un spirit de învățare plin de distracție, am organizat o serie de activități care au pus în valoare magia și importanța acestui număr fascinant.
Elevii au intrat in lumea jocurilor digitale, explorând misterele și curiozitățile legate de Pi. Cu sarcini pline de cifre și formule matematice, au călătorit prin lumea virtuală a acestui număr infinit și fascinant.
Dar, distracția nu s-a oprit aici! Fiecare colțisor a fost umplut cu arome dulci rotunde, inspirate de celebrul simbol al lui Pi.
Si pentru că matematica este mai mult decât o știință deloc simplă, am pus la lucru imaginația și creativitatea copiilor în cadrul Defileului de moda: ”Art Matematic”. Fiecare participant a prezentat propriile creații, transformând simbolurile matematice în adevarate opere de arta.
Dar cel mai fascinant moment a fost atunci când, folosind măsurările corespunzatoare, am determinat numarul Pi din formele noastre rotunde de prajituri și dulciuri. O experienta care ne-a arătat că matematica este peste tot în jurul nostru și că poate fi explorată și în cele mai neașteptate moduri.
Mulțumim tuturor celor implicați pentru această zi minunată!
Well-being at school!
#eTwinning
#eTw4Wellbeing
Ludmila Cojocari, șefa CM Științe exacte

eTwinning - Cultural Tour in 80 Days

O participare cu succes în eTwinning cu proiectul „Cultural Tour in 80 Days". Elevii claselor 10 R-2 și 10 LM au făcut un schimb intercultiral online cu semenii lor din alte țări, unde nu doar au prezentat țara natală, dar au aflat curiozități despre țările partenere.
Gîncu Ludmila, conducător de proiect.

eTwinning - “European Literary Passport”

Proiectul eTwinning “European Literary Passport” este în plină desfășurare! Promovăm lectura în limba engleză, dezvoltăm competențele specifice disciplinei și competențele cheie la elevi. Elevii claselor 7 G-1 și 7 G-3 împreună cu colegii din proiect din 11 țări citesc, completează fișe de lectură, desenează, creează imagini online, videouri, scenete și jocuri în baza lucrărilor citite.
Să citim pentru că "Lectura este esenţială pentru cei care vor să se ridice deasupra unei vieţi obişnuite!" (Jim Rohn)

Initiere in eTweening

O recomnadare de la profesor - ambasador eTwinning Ludmila Cojocari:
Profesorii interesați sunt rugați să completeze următorul formular: