Ştiinţe reale


NR

Numele prenumele

Vechime în muncă

Grad didactic,anul conferirii/confimării

Clasele în care are ore

1.

Dicusar Laura

35

Superior, 2014

9,10,11,12

2.

Boțoc Liliana

13

5,6,9,11,12

3.

Morari Mariana

24

Unu, 2011

7, 10, 11

4.

Ceban Lilia

22

Unu, 2014

6,7,11,12

5

Cîrnaț Maria

8

Doi,2011

9,12,11

6

Sorbală Silvia

25

Unu, 2013

5,10

7

Burlacu Valentina

41

7,9,12

8

Chiriac Sergiu

22

superior

7,12

9

Certan Igor

15

Doi, 2011

6,9,10,11

Catedra Fizică

-TAINELE NATURII-

Concurs.cl V-a Ediția I-a, 12 mai 2012

TAINELE NATURII – concurs intelectual pentru elevii claselor a V-a, Ediția I-a , 12 mai 2012 Concursul de științe TAINELE NATURIIeste o activitate organizată de către profesorii de la LT „Gaudeamus” pentru clasele a V-a.

Specificul concursului constă din două probe individuale: a) proba teoretică și proba test și b) o probă pe echipe. Toate probele includ trei discipline de bază a științelor și anume: fizica, chimia și biologia.

Scopul: Evaluarea cunoștințelor obținute la cursul de științe și motivarea elevilor spre a studia disciplinele ce țin de științe ale naturii, anume: fizica, chimia, biologia precum matematica și geografia.

Conducători de proiect, profesorii: Burleai Valeriu (fizică); Ponomari Tatiana (limbă și literatură română).

Membrii comitetului organizatoric: Lupașco Natalia (biologie), Șendrea Marina(ed.fizică), Beleeaeva Svetlana (fizică), Chiriac Sergiu (fizică), elevii claselor a IX-a, X-a (fiz mat), XI-a (real-2, biochimie, economie)

Membri de onoare: dr. hab., Universitatea de Stat din Moldova, fondator CEEX-USM - Evtodiev Igor, directorul liceului „Gaudeamus”, Gangan Zinaida.

Burleai Valeriu, profesor de fizică

Detalii...

Catedra Informatică

Dicusar Laura

grad didactic intii. Studii: USM, facultatea de matematica si informatica. Ocupatii preferate: citirea, navigarea prin Internet, predarea, elaborarea programelor, gatitul

Problema de activitate a catedrei: Sporirea motivatiei elevilor de a studia si insusi materia curriculara la obiectul "Informatica":

  • Sporirea motivatiei elevilor pentru utilizarea tehnologiilor informationale si dezvortarea gindirii algoritmice.
  • Sporirea interesului elevilor dotati de a realiza performante la informatica, pregatirea lor pentru concursuri de nivelinalt.
  • Stimularea si dirijarea lucrului de cercetare a elevilor.
  • Implicarea elevilor in elaborarea lectiilor electronice la diferite discipline scolare, colaborarea in acest sens si cu profesorii de alte obiecte de studiu.
  • Utilizarea tehnologiilor informationale la lectiile de informatica.

In cadrul catedrei de informatica activeaza doua cercuri:

  • "Lumea virtuala"
  • "Arta programarii"

Aici elevii au posibilitatea de a-si aprofunda cunostintele, studiind noi limbaje de programare, elaborind prezentari, pagini Web, comunicari pe diverse teme, lucrari de curs, etc. In cadrul cercurilor, dar si inafara lor, elevii au posibilitatea sa lucreze nemijlocit la calculator, sa comunice prin reteaua Internet, sau sa se pregateasca pentru concursuri, conferinte si olimpiade de diferite nivele.