March 2021
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Clasa Viitorului

Mulți dintre Dvs desfășoară lecții de orientare în carieră. Unul din domeniile foarte atractive, care în permanență este în căutare de noi specialiști, este domeniul IT.

Vă propunem să arătați elevilor Dvs acest film realizat de Edu Tolk despre cariera în IT, iar apoi să purtați cu ei o discuție. Mult succes!

P.S. ar fi interesant să ne scrieți și nouă mai jos în comentarii cum a mers această activitate.

Învățăm altfel

Clasa Viitorului aduce metode noi și tehnologii digitale în procesul de predare-învățare și vine să transforme educația. În liceul nostru proiectul atrage tot mai mulți profesori și elevi. La orele desfășurate aici elevii descopă, studiază de sine stătător, inventează, creează. Aici se lucrează cu dă This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. #învățămAltfel

Clasa Viitorului

31 de profesori din cel 31 de școli membre ale rețelei Clasa Viitorului petrec această sâmbătă util și dedicat. Dedicat tehnologiilor care transformă procesul de învățare, adăugându-i mai multă creativitate și inovație.

Astăzi, la Centrul Național de Inovații Digitale în Educație "Clasa Viitorului" este desfășurat cel de al doilea modul al programului de formare continuă “Utilizarea eficientă a echipamentelor digitale, tipice Clasa Viitorului, în procesul de predare-învățare”, finanțat de Fundația Orange Moldova, prin intermediul Centrul de Informatii Universitare.

Clasa Viitorului: probleme și perspective.

Sistemul educațional estonian este printre cele mai performante și inovatoare din lume. Acum un an de acest fapt s-au convins 22 de profesori din Moldova, din cadrul instituțiilor membre ale rețelei “Clasa Viitorului”. Aceștia au avut oportunitatea să viziteze universități, școli și centre educaționale din orașul Tallinn. Detalii despre această vizită găsiți aici

Reveniți acasă cu numeroase idei, mult entuziasm, și exemple concrete, cum pot contribui la dezvoltarea propriei școli și crește performanțele elevilor, au trecut la implementarea lor. La un an distanță, am discutat cu trei dintre membrii delegației din Moldova, care s-au inspirat din sistemul de educație estonian. Vedeți mai jos ce am aflat.

Clasa Viitorului

Dragi profesori, elevi și părinți vă felicităm cu încheierea anului școlar.

Un an care a adus cunoștințe și deprinderi noi, înțelepciune și experiență, dar și mai multe provocări, care au putut fi depășite doar cu eforturi comune.

Vouă stimați profesori, vă mulțumim pentru munca depusă, pentru că le oferiți copiilor carte și suflet. Da, este grea despărțirea, mai ales că le duceți dorul de mai mult timp, fiind obișnuiți să vă vedeți elevii zilnic. Emoţiile sunt provocate de neliniştea prevestitoare fiecărei despărţiri, dar sperăm să fie emoții pozitive.

Iar voi, dragi elevi, porniți într-o nouă aventură numită - Vacanța Mare. Folosiți timpul cu rost și adunați cunoștințe și emoții deosebite. Fiți curioși, explorați și cercetați tot ce găsiți a fi interesant.