February 2023
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

 
 

Clasa Viitorului - Tehnologiile Viitorului

Digitalizarea în educație este una dintre prioritățile Proiectului Tehnologiile Viitorului.
Timp de două zile, s-au aflat în vizită partenerii noștri din Estonia, cu care avem planuri mari pentru a avansa digitalizarea Educației în Moldova și inițiativa Clasa Viitorului.
În aceste zile  împreună cu delegația am reușit să vizităm școala din satul Boșcana, unde copiii se pregateau de competiția de robotica, și LT ”Gaudeamus" din Chișinău, care este campion în digitalizare (liceul dispune de table interactive și Google Workspace utilizat de toți profesorii și elevii).
De asemenea, Clasa Viitorului a găzduit o ședință de lucru cu participarea oaspeților estonieni și a profesorilor din școlile membre Clasa Viitorului, unde împreună am încercat să identificăm necesitățile pe care le au la capitolul utilizării tehnologiilor în procesul educațional.
În cadrul unei alte întrevederi, o platformă de dialog a fost deschisă între Universitatea Pedagogică de Stat  „Ion Creangă” din Chișinău și două universități din Estonia, Tallinn University  și University of Tartu, în vederea colaborării pe segmentul educației digitale.
Educația este cea mai importantă investiție în competitivitatea națiunii.

Clasa Viitorului - o colaborare durabilă

Timp de două zile discutăm, adunăm idei și construim o colaborare durabilă cu partenerii noștri din Estonia, una din cele mai digitalizate țări din Europa când este vorba despre educație.
Centrul #ClasaViitorului a găzduit o ședință de lucru cu participarea oaspeților estonieni și a profesorilor din școlile membre Clasa Viitorului, unde împreună am încercat să identificăm necesitățile pe care le au la capitolul utilizării tehnologiilor în procesul educațional.
În cadrul unei alte întrevederi, o platformă de dialog a fost deschisă și între Universitatea Pedagogică de Stat  „Ion Creangă” din Chișinău și două universități din Estonia Universitatea din Tallinn Tallinn University și Universitatea din Tartu Tartu Ülikool în vederea colaborării pe segmentul educației digitale.
Le mulțumim colegilor și partenerilor noștri de la Proiectul Tehnologiile Viitorului/Innovate Moldova pentru sprijin în dezvoltarea inițiativelor de transformare digitală a educației.
#ÎnvățămAltfel
#EducațieDigitală
#TranformareaEducației

Clasa Viitorului - lecție de informatică

Instrumente din Clasa Viitorului la lecțiile de informatică, profesor Elena Guriță #clasaviitorului

Clasa Viitorului - utilizare Mozaweb

Elevii și profesorii din 15 școli #Clasaviitorului utilizează în procesul educațional resurse de pe platforma Mozaweb. Fiecare instituție beneficiază de 3 licențe oferite gratuit pentru o perioadă de un an.
#Mozaweb este un software care conține:

  •  peste 100 de aplicații tematice legate de materiile școlare care oferă o modalitate unică și distractivă de dobândire a cunoștințelor și de înțelegere a materiei școlare;
  •  videouri educaționale proprii, experimente de chimie, fizică și biologie, documentarii, povești, opere literare, clipuri și alte videouri corelate cu programa școlară;
  •  oferă posibilitatea de a crea fișe de lucru impresionante ușor și rapid, utilizând gama largă de teste predefinite (cu una sau mai multe variante de răspuns, asociere, cuvinte încrucișate, identificarea greșelilor, hărți mute, completarea de tabele, mulțimi, etc.).

Care sunt instituțiile beneficiare ale licențelor Mozaweb vedeți mai jos:
Liceul Teoretic "Gaudeamus"
Institutia Publica Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale Orhei
Liceul Teoretic "Petre Ştefănucă"
Liceul Teoretic ''Ștefan Holban''
Liceul Teoretic Pelinia
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" mun. Bălți
Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu", orașul Fălești
Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, s.Taraclia, r-nul.Căușeni
Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Bălți
Liceul Teoretic ,,Mihail Stratulat" Boscana, Criuleni
Liceul Teoretic Măgdăcești
Liceul Teoretic ”Meșterul Manole”
Liceul Teoretic Mihail Sadoveanu
Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Leova
Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Anenii Noi
Licențele au fost oferite de către USAID Moldova și Embassy of Sweden in Chisinau prin proiectul Tehnologiile Viitorului.
USAID Moldova
Embassy of Sweden in Chisinau
Innovate Moldova
#InvățămAltfel #ResurseEducationale

Clasa Viitorului - Mozaweb

Problema asupra căreia lucrează colectivul profesoral în anul de studii 2022 – 2023 este asigurarea disponibilității și accesibilității resurselor de învățare pentru furnizarea serviciilor educaționale de calitate întru dezvoltarea competențelor funcționale ale fiecărui educabil. Accent major e pus pe  disponibilizarea mijloacelor moderne de predare-învățare-evaluare în scopul asigurării calității procesului educațional. De aceea profesorii sunt în traininguri de formare, pentru a lărgi arsenalul instrumentelor web, care se vor aplica la ore.
Doamna Elena Guriță explică unele momente interesante de lucru cu Mozaweb. Acest instrument e oferit cu 3 abonamente pentru profesorii liceului de Clasa Viitorului. #clasaviitorului