July 2020
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Pentru cei care doresc să se înscrie la liceu

Stimați diriginți ai claselor a IX-a, stimați părinți și elevi! Vă reamintim că prima etapă de admitere la studii liceale finisează pe 3 iulie. Mulți care au solicitat să-și continuie studiile în IPLT ”Gaudeamus” nu au depus încă cerere pe site-ul https://escoala.chisinau.md. Nu întârziați, numărul de locuri este limitat. Nu se pot înregistra la 2 instituții concomitent, IDNP-ul nu permite. Media de concurs, conform deciziei Consiliului Profesoral, trebuie să fie nu mai mică de 7,50.

Vă așteptăm! Comisia de admitere

Admiterea în Clasa X-a

Stimați părinți!

Înscrierea în clasa a X-a, se va evectua prin intermediul platformei: 
https://escoala.chisinau.md/

Etapa I: 22 iunie – 10 iulie
Etapa II: 10 august - 18 august

Vă dorim succes!

Când și cum vor putea fi depuse actele pentru înscrierea la liceu

Elevii care vor să-și continue studiile la liceu își pot depune dosarele începând cu data de 22 iunie, când începe prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal. Prima etapă se va încheia pe 10 iulie, iar cei care nu vor reuși să depună setul de acte, o vor putea face în luna august, când va fi desfășurată etapa a doua. Calendarul concursului de admitere în învățământul liceal a fost aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care a aprobat de asemenea și orarul pentru admiterea în clasa a V-a pentru instituțiile care nu au clase primare în structura lor, transmite IPN.

„Ținând cont de situația epidemiologică din țara noastră este necesar ca instituțiile de învățământ să permită candidaților depunerea dosarului atât prin mijloace electronice, servicii poștale, cât și la comisia de admitere. De asemenea, adeverința medicală și fotografiile candidatului pot fi prezentate în decurs de cinci zile de la începutul anului de studii”, a declarat ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ședințe online cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

Astfel, în perioada 22 iunie și 10 iulie, va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs; concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs); anunțarea rezultatelor concursului de admitere; prezentarea de către instituțiile de învățământ a raportului privind rezultatele sesiunii de admitere.

A doua etapă a concursului de admitere se va realiza în perioada 10-18 august în cadrul căreia va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs; concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs); proba de aptitudini (pentru candidații care au depus în prima etapă dosarul de admitere în instituțiile liceale cu profil arte și sport, conform „Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal”; anunțarea rezultatelor concursului de admitere și prezentarea raportului final privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.

Un alt subiect discutat în cadrul ședinței a fost formarea comenzilor de manuale pentru anul de studii 2020-2021. În context, participanții la discuții au stabilit ca până la data de 18 iunie 2020 să expedieze în adresa Ministerului Educației comanda de manuale necesară pentru fiecare instituție de învățământ.

Lectura este o formă a fericirii...

Stimați elevi, înscriși în clasa a V-a!
Avem o vară deosebită înainte și vă recomandăm să citiți, atunci când stați acasă. Citiți, faceți notițe și nu uitați că lectura e o formă a fericirii!

Vă invităm la studii!

Stimați elevi și părinți! De la 10 până la 15 august 2020 va fi deschisă înscrierea online la locurile vacante în gimnaziu (cl.6-9) și liceu (cl.11-12).
La 17 august Comisia de admitere va anunța numele elevilor înscriși la studii pentru 2020-2021.

Urmăriți anunțurile noastre pe www.gaudeamus.md și pe pagina facebook.