Revenim la studii on line

După o săptămână liberă, elevii revin la studii. Începând cu luni, 6 aprilie va fi reluat învățământul la distanță. O dispoziție în acest sens a fost publicată pe site-ul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ministerul Educație solicită conducătorilor instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, publice și private, reluarea procesului educațional la distanță, începând cu săptămâna viitoare. În continuare studiile se vor petrece la distanță în baza actelor prevăzute în dispoziția MECC din 03.04.2020.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării solicită conducătorilor instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, publice și private, reluarea procesului educațional la distanță, începând cu data de 6 aprilie 2020, respectând prevederile următoarelor documente:

- Metodologia privind organizarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de educație timpurie (aprobată prin ordinul nr. 378 din 26.03.2020);

- Metodologia privind continuarea la distanţă a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal (aprobată prin ordinul nr. 351 din 19.03.2020);

- Regulamentul-cadru de organizare a învăţământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituţii este restricţionat (aprobat prin ordinul nr. 350 din 19.03.2020);

- Recomandările-cadru de organizare a activităţilor didactice în sistem online în instituţiile de învăţământ superior, pe perioada suspendării procesului educaţional în sălile de studii (aprobate prin ordinul nr. 366 din 20.03.2020).

Menționăm că procesul de învățământ a fost suspendat pentru o săptămână, începând cu data de 30 martie și până pe 3 aprilie, când angajații din sectorul bugetar au avut zile libere. Decizia aparține Comisiei Situații Excepționale și vine să reducă riscul răspândirii COVID-19 pe teritoriul țării.

Totodată, instituțiile de învățământ din Republica Moldova vor rămâne închise pe toată durata perioadei stării de urgență. Reieșind din situația actuală, asta înseamnă data de 15 mai. Pe parcursul acestei perioade, școlile trec la metoda de învățământ la distanță, folosind platforme online.